Cous cous dolç

Posted by Revista Mà On dijous, 15 de maig del 2008 0 comentaris


En el darrer número de la Revista Mà, la Hayat ens va ensenyar a cuinar un plat típic amazigh, el cous cous dolç. Molts ja coneixem el cous cous, però aquest, en comptes de portar carn i verdura, porta canyella i panses.

Ingredients per a quatre persones:

  • 250 grams de cous cous

  • 100 grams de panses

  • 50 grams de mantega

  • 50 grams de sucre

  • 50 grams de sucre glasé

  • 30 grams de canyella

  • 50 grams d'ametlles

  • Sal, oli i aigua

Preparació:

  • En un recipient es posa el cous cous, se li tira la sal, l'oli i l'aigua. Es remena tot i es deixa reposar una estona.

  • Mentrestant, s'ha de tenir la couscousera al foc amb dos litres d'aigua bullint.

  • Se li tira el cous cous durant, al menys, 30 minuts. Es retira del foc i es torna a tirar un got d'aigua.

  • Es deixa refredar una estona i es torna a posar al foc uns 30 minuts més.

  • Es treu de la couscousera i es posa en un plat fons. Se li tira el sucre, les panses, la mantega. Es remena tot i es forma una piràmide al plat.

  • Es decora amb la canyella, el sucre glasé i les ametlles (millor torrades i picades).